Arabia OC -kahvikuppi. Pieni mutta pippurinen – coffee cup model OC

Arabia OC -kahvikuppi. Pieni mutta pippurinen – coffee cup model OC

Erityisen mukava keräilyesine on Arabian pieni ja siro OC-mallin kahvikuppi. Useilla väreillä ja koristeilla valmistettuun hentoon, vain alle 6 cm korkeaan ja 5,5 cm leveään kuppiin kuuluu myös pieni tassi.

Kahvikupin malli on vanha, sillä sen suunnitteli Greta Lisa Jäderholm-Snellman jo vuonna 1929. Niinpä astiaa esiintyy sekä piippu- että kruunuleimalla. Tunnetuin OC-malli lienee She-Foo. Moni tuntee kuppimallin myös 1950-luvulla suunnitellusta Vaakuna-sarjasta.

Arabia Finland vintage coffee cup model OC. This model was designed in 1929 by Greta Lisa Jäderholm-Snellman. It was in production until 1960s. OC exists in many colors and patterns and some of them are handpainted. Model in the image is OC with dark red color. The Arabia pipe stamp shows it was made somewhere between 1932-1949.

Piippuleima oli käytössä vuosina 1932-1949, jolloin tämäkin yksilö on valmistettu.

Piippuleima oli käytössä vuosina 1932-1949, jolloin tämäkin yksilö on valmistettu.

Esteri Tomula tuntui olevan erityisen ihastunut OC-malliin, sillä hänen tekemiään koristeita löytyy mallista lukuisia. Osa on käsinmaalattuja.

Yksivärisiä OC-kahvikuppeja on valmistettu monella värillä. Kuvan viininpunaisen yksilön kunto on täydellinen, lähes käyttämätön. Pohjalla oleva piippuleima kertoo tämän esineen olevan vuosilta 1932-1949.

Pienen kokonsa vuoksi OC sopii tänä päivänä hyvin vaikkapa espressokupiksi.

OC-malli oli tuotannossa aina 1960-luvulle saakka. Hyväkuntoisen kuppiparin arvo on tyypillisesti 10-20 euron välillä riippuen koristeesta ja kunnosta.

COMMENTS