Finel Punahilkka, kahvipannu – coffee pan

Finel Punahilkka, kahvipannu – coffee pan

Blogissani on nyt paljon emalia, koska viimeisen kahden viikon aikana kokoelma on karttunut usealla Raija Uosikkisen suunnittelemalla Finel-astialla. Emalit vievät tilaa, mutta silmää miellyttävät koristeet ja raikkaat värit tekevät niistä varsin ajattomia ja esteettisesti kauniita koriste- ja käyttöesineitä. Tyypillisesti n. 50 vuotta vanhat emaliesineet ovat jo eläkeiässä. Sisus saattaa olla ruostunut. Ulkopinta on kuitenkin usein yllättävänkin siisti, kunhan astioita on säilytetty sisätiloissa. Tuleepa välillä vastaan myös lähes käyttämättömiä vanhoja emaliesineitä.

Finel Finland vintage coffee pan Punahilkka. This series was made in two sizes: small (1 litre) and large (1,5 litres). The pattern was designed by Raija Uosikkinen. Similar but blue coffee pan is called Sinihilkka. Both was in market from 1962 to 1968.

Raija Uosikkisen suunnitteleman kehrä-koristeen tavoin Punahilkan kirkkaan punaisen pohjavärin päällä on koko kahvipannun kiertävä kukkaornamenttikuvio. Punaisen ja valkoisen yhdistelmä on silmiinpistävän voimakas. Kukka lienee tulppaani.

Punahilkkaa valmistettiin pientä (1 litra) ja suurta (1,5 litraa) kokoa. Kuvassa suurempi Punahilkka.

Vastaavalla kuviolla oleva sininen kahvipannu on nimeltään Sinihilkka. Molemmat sarjat olivat tuotannossa vuosina 1962-1968.

Kunnosta riippuen hinta-arvio Punahilkka-pannulle on 30-50 euroa.

COMMENTS