Arabia Desirée – kahvikuppi 1960-luvulta / coffee cup

Arabia Desirée – kahvikuppi 1960-luvulta / coffee cup

Keräilyn ilo muodostuu monesti uusien löytöjen tekemisestä. Parhaita ovat sellaisten esineiden hankinnat, joista ei ole aiemmin tiennytkään. Jos otetaan mukaan myös tilauskoristeet on Arabialla niin laaja tuotanto, että yritys itsekään ei tiedä kuinka monta erilaista astiaa on valmistettu. Tämä taas tarkoittaa sitä, että pidempäänkin keräillyt törmää aina välillä itselleen tuntemattomiin esineisiin.

Uusimpia löytöjäni on tämä täydellisessä kunnossa oleva siro ja pieni kultaornamenttikuvioinen kahvikuppi tassin ja pullalautasen kanssa. Pensaan oksia muistuttava koriste kiertää niin kupin kuin lautasetkin – elegantti kokonaisuus! Ilo on jälleen suuri, kun saan selville koristeen suunnittelijan. Kyseessä on Desirée, jonka loihti Raija Uosikkinen 1960-luvun lopussa. Tuotannossa koriste oli vain kolme vuotta, vuosina 1967-1969. Kupin malli on OA ja lautasten FC.

Arabia Finland vintage coffee cup set Desirée with gold-colored tree ornament decoration. Desirée was in production only three years, from 1967 to 1969 and it is relatively rare. Design: Raija Uosikkinen.

Kupin leveys on 6,7 cm ja korkeus 7,5 cm. Tassi on leveydeltään 11,5 cm ja pullalautanen 16 cm. Pohjaan on painettu Arabian kruunuleima, tuotantosarjan numero sekä vuosiluku, omassani 12-67.

Arabia Desirée, Raija Uosikkinen. Siron kahvikupin malli on OC ja tuotannossa koriste oli vuosina 1967-1969.

Arabia Desirée, Raija Uosikkinen. Siron kahvikupin malli on OC ja tuotannossa koriste oli vuosina 1967-1969.

Lyhytaikaisesta tuotannosta johtuen Desiréetä ei liene kovin usein liikkeellä enkä aiemmin sitä tosiaan ollut nähnytkään, joten setin arvoksi voisi sanoa hyväkuntoisena jotakin 40-50 euron välillä.

COMMENTS